Zwemles

SuperSpetter zwemles:

Met SuperSpetters zwemles leren kinderen op een veilige, snelle en leuke manier zwemmen!  

Leren zwemmen is in ons waterrijke land van levensbelang. Wij wonen niet alleen in de buurt van water, maar we zoeken het water ook graag op. Daarom is het een must dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen. Met zwemles volgens de SuperSpetters zwemlesmethode leren kinderen op een leuke manier goed zwemmen en er veel aandacht is voor persoonlijk contact.

Eerst borstcrawl

Kinderen krijgen tegenwoordig veel jonger zwemles dan hun ouders vroeger. De zwemlesperiode duurt daardoor langer en is fysiek en mentaal zwaarder. Veel ouders vergeten dat wel eens. SuperSpetters sluit beter aan bij de jonge kinderen qua lesopbouw en hulpmiddelen. In deze methode zijn de borstcrawl en rugcrawl eerder aan de beurt. Veel kinderen doen deze slagen namelijk al uit zichzelf. Daarom zijn ze vrij gemakkelijk aan te leren. Pas later in de zwemlessen leren de kinderen de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. Ze zijn dan vaak al een half jaar of een jaar ouder, wat bij jonge kinderen een enorm verschil maakt.

Opvallende verschillen

Tijdens de zwemles maken kinderen straks gebruik van een badmuts, zwembril en zoomers. De zoomers (kleine zwemvliezen) zorgen ervoor dat de jonge kinderen met minder kracht goed vooruit komen. Hierdoor kunnen ze meer aandacht besteden aan de techniek; hoe beter de techniek, hoe minder kracht het zwemmen kost. Er wordt (bijna) geen gebruik gemaakt van drijfmiddelen, waardoor kinderen goed ervaren wat het water met ze doet. Goed onderwater leren zwemmen blijft belangrijk, maar er komt minder focus op onder water door een gat zwemmen. In plaats hiervan komt er meer aandacht voor techniek.

A of AB is echt onvoldoende

De laatste tijd staan de kranten vol met berichten dat het met de zwemveiligheid in Nederland niet goed gaat. Het ZwemABC is zo opgezet dat het pas met C veilig is. Volgens het factsheet Zwemvaardigheid 2014 van het Mulier instituut haalt in Nederland maar 35% van de kinderen het C diploma. Veel kinderen zijn dus niet voldoende zwemvaardig. Vaak komt dit omdat veel ouders nog steeds denken dat A en B te vergelijken zijn met het oude A en B diploma van vroeger. Deels spelen ook inkomen en niet westerse-komaf een rol. De SuperSpetter methode springt hier op in met 1 dilpoma wat betekend dat uw kind zwemveilig is.

De lessen

De lessen vinden plaats op de volgende combinatie dagen: ma-do, di-vr en wo-za en duren 45minuten per les. Ouders worden goed op de hoogte gehouden van het leertraject d.m.v. kijklessen en via het online platform zwemscore.
Wanneer een kind twee keer per week zwemles heeft, kan het al in 12 maanden het zwemdiploma behalen en zwemvaardig zijn. Na het inschrijven kunt u alvast vrij zwemmen op zondag ochtend en beginnen met de watergewenningsoefeningen die u ontvangt. 

De belangrijkste voordelen van SuperSpetters zwemles

  • Voor kinderen vanaf 4 jaar (4,5 jaar is het mooist om te starten)
  • Groepjes van maximaal 8 à 9  kinderen
  • Gediplomeerde lesgevers + VOG
  • De borstcrawl en rugcrawl als uitgangspunt
  • Survivalelementen en fun
  • Gebruik van een badmuts, zwembril en flippers
  • Geen gebruik van drijfpakjes of andere drijfmiddelen
  • Wij organiseren kijklessen en onderhouden regelmatige communicatie met de ouders over vorderingen van het kind
  • C dilploma van het NRZ voor de echte Super Spetters!

 

Wij vinden goed zwemonderwijs heel belangrijk. De overheid stelt geen kwaliteitsregels. Dat doen wij wel. daarom werken wij samen met het NRZ. 

Meer informatie over het NRZ: https://www.nrz-nl.nl | https://www.nrz-nl.nl/gedragscode-zwembranche/ | https://centrumveiligesport.nl/grensoverschrijdend-gedrag/seksuele-intimidatie-en-misbruik

 

Meer informatie?

Voor meer informatie vul onderstaand formulier in, bellen of mailen kan natuurlijk ook:  

   0561-616262
  info@fitenfunplaza.nl  

  • * velden zijn verplicht.