Herfstrecept

Pompoen in het seizoen

En dat rijmt 😉 . Van pompoensoep maken krijg je gelijk al een herfstig gevoel. En dat is niet zo gek, want pompoenen zijn natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de herfst. 

Al zijn pompoenen het hele jaar door wel verkrijgbaar, in september en oktober zijn ze het lekkerst. Het seizoen van de vollegrondoogst van pompoenen is namelijk in september en oktober. De pompoenen worden geoogst vanaf midden september, en begin oktober zijn ze op hun best.

Hieronder een heerlijk recept voor een basispompoensoep om jou te verwarmen.

WAT HEB JE NODIG (INGREDIËNTEN): recept voor 4 personen

  • 1 flespompoen (ca. 750 gram)
  • 1 aardappel (flinke ca. 100 gram)
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 liter bouillon (kip of groenten)
  • olijfolie, peper en zout

Kookroom (evt. plantaardig) naar smaak en misschien aftoppen met chillivlokken, versekruiden en geroosterde pompoenpitten. Broodje erbij en genieten maar.

ZO MAAK JE HET (BEREIDINGSWIJZE):

  • Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snij in de grove stukken.

  • Schil de aardappel en snij in grove stukken. Snipper de uien en knoflook.

  • Verhit een beetje olijfolie in de pan, fruit de ui en knoflook even aan en voeg de komijnpoeder en kurkuma toe.

  • Voeg dan de aardappel en de pompoen toe.

  • Giet de bouillon erbij en breng het aan de kook.

  • Laat nu 15-20 minuten even zachtjes koken tot alle groenten zacht zijn. 

  • Zet de staafmixer erin en pureer glad. Breng op smaak met peper en zout en een scheut kookroom naar smaak. 

VOEDINGSWAARDEN INDICATIE (PER PERSOON/ PORTIE):

Calorieën: 126kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwitten: 5g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

 

Dit heerlijke recept komt van: Eef kookt zo.