Actief na Corona

 

Fit & Fun Plaza start met het programma ‘Actief na corona’ gericht op ex-coronapatiënten. Hiervoor is samen met specialisten een landelijk begeleidingsprotocol opgesteld. Bewegingsdeskundigen van Fit & Fun Plaza gaan het programma uitvoeren. Zij zijn speciaal opgeleid om ex-coronapatiënten in een sportomgeving te trainen en begeleiden. Met ‘Actief na corona’ geeft Fit & Fun Plaza invulling aan het maatschappelijk vraagstuk om revaliderende coronapatiënten te begeleiden naar meer kwaliteit van leven.

 

De restschade die ontstaat als mensen ziek zijn geworden door het coronavirus, gaat niet zomaar weg. De ziekte verloopt grillig en is per persoon anders. Als coronapatiënten het ziekenhuis of de intensive care verlaten, wacht hen doorgaans een lang revalidatietraject. Herstel na een opname kan zelfs maanden duren. Ook patiënten die onder de groep met ‘milde klachten’ vallen, moeten soms langdurig revalideren. Ze merken dat dagelijkse fysieke activiteiten als wandelen, fietsen, traplopen en huishoudelijke klussen moeilijker gaan dan voorheen.

Het zorgvuldig en verantwoord opbouwen van conditie en spierkracht in combinatie met gezonde voeding, is dan ook van cruciaal belang. Daarin ligt een belangrijke rol voor de bewegingsdeskundigen van Fit & Fun Plaza. Zij gaan, desgewenst samen met de eerstelijnszorg (psycholoog, diëtist(e), logopedist, fysiotherapeut en ergotherapeut), revaliderende coronapatiënten begeleiden naar een weer fit en vitaal leven.

In Nederland mogen alleen NL Actief Preventiecentra het programma ‘Actief na corona aanbieden’. Fit & Fun Plaza is geaccrediteerd als NL Actief Preventiecentrum. Dit zijn centra die gespecialiseerd zijn in de leefstijlbegeleiding van mensen met (een verhoogd risico op) een chronische aandoening zoals diabetes, niet-aangeboren hersenletsel, reuma, maar ook met overgewicht/obesitas. In deze Preventiecentra kunnen zij veilig, verantwoord en met plezier sporten. De begeleiding wordt uitgevoerd door speciaal opgeleide professionals.

Wilt u meer informatie of heeft u patiënten voor wie het programma ‘Actief na corona’ een toegevoegde waarde is, dan kunt u contact opnemen met Elaine Sleenhoff, Fit & Fun Plaza, 0561616262, info@fit&funplaza.nl